Mijn -10day Creativity Challenge –

De afgelopen 10 dagen heb ik mezelf uitgedaagd om elke dag de tijd en ruimte te nemen om te creëren. Ongeacht mijn agenda, kinderen die aandacht vragen, de weerstand of geen zin, ongeacht wat dan ook…creëren. Dit, om mijn creativiteit een extra boost te geven. Met een stok achter de deur, door mijn Challenge ook op social media te delen richtte ik vooral mijn aandacht op een soort creatieve bootcamp.

Maar terugkijkend zie ik dat het me meer heeft gebracht dan dat ik ervan verwacht had. Want wat er gebeurde is dat ik, naast dat ik veel heb gecreëerd, ook veel inzichten en handvatten heb gekregen in “mijn” creativiteit en hoe het werkt, en ik eruit ben gekomen met veel meer eigenwaarde.

Elke dag wilde ik mezelf ook echt uitdagen, door iets nieuws te creëren, door outside-the-box te gaan. Dat resulteerde in liedjes, improvisatie zang, een gedicht, dans en digitale kunst. Zo dwong ik mezelf om ook echt op zoek te gaan naar de winst, en niet enkel een verplichting na te komen.

De grootste eyeopener die ik ontving kwam op dag 6, toen ik gewoon echt geen inspiratie en energie voelde om iets te creëren en ik merkte dat ik er aan toe mocht geven. Hoewel ik dan wel mijzelf een Challenge had gedaan, ben ik geen robot ben die maar produceren kan. En doordat ik ruimte nam om even bij te komen, even niks te hoeven, kon ik weer opladen en inspiratie op doen. Diezelfde middag stroomde er zo nog een hele tekst uit mijn vingers, maar niet omdat ik het mezelf oplegde, maar gewoon omdat er was.

Deze 10 dagen waren uitdagend, want soms heb je gewoon echt geen zin. En als je dan toch er even voor gaat zitten, merk je dat er altijd wel iets gecreëerd kan worden. Door dat dan toch te doen, kreeg ik weer meer inspiratie en veranderde ook mijn gevoel weer.
Naast het uitdagende aspect heb ik deze tijd ook als erg ontwapenend meegemaakt. Door niet alleen het eindproduct te delen, maar ook de “work-in-progress”, liet ik ook de imperfectie toe zichtbaar te zijn. Door ook andere vormen te laten zien dan degene die mij het beste ligt (muziek), liet ik ook mijn onvolkomenheden en mijn babystapjes zien. En door mijn enthousiasme te delen met mijn nieuwe creaties, liet ik ook mijn kinderlijke ik toe om gewoon blij en tevreden te zijn met iets kleins, zonder dat het een groot project hoeft te zijn of iets bijzonders of belangrijks. Dat resulteerde in minder prestatiedruk en meer eigenwaarde.

En wat ik ook merkte is dat creativiteit als het ware een spier is die je traint. Door elke dag mezelf even die tijd te geven om iets te creëren, kreeg ik als vanzelf door de dag heen nieuwe ideeën en stroomde ook op andere momenten de creativiteit veel makkelijker mijn handen uit!
Dus hoe creatiever dat je bent, hoe creatiever dat je wordt 😀


Daag jezelf ook uit!
Ik kan je echt ten harte aanbevelen om jezelf ook uit te dagen. Om je op een zachte manier even een kleine schop onder je kont te geven en jezelf voor het blok te zetten, om zo ruimte te scheppen voor een van de meest vervullende dingen in het leven: Creëren.

Wacht niet langer want zit zoveel moois in jezelf te wachten om gezien te worden. Klik HIER om de gratis Handleiding te downloaden zodat je goed voorbereid aan je uitdaging begint.

You can do this!
Related Posts

Leave a Reply