Over

Logo

In het logo van the Creative Current zie je de Afrikaanse Baobab boom. Van deze boom wordt ook wel gezegd dat hij verkeerd om in de aarde is gezet, omdat zijn takken lijken op de wortels van een boom. Dit beeld is metaforisch voor het creatieve proces en daarmee ook voor the Creative Current. Als het gaat om creëren halen we namelijk allereerst onze voedingsstoffen, oftewel ideeën uit de lucht. Deze halen we stap voor stap meer naar de aarde toe, door erover na te denken en te brainstormen, om er uiteindelijk een vorm aan te geven en ze te laten landen op de aarde. 

Michiel Schrijnemaekers

Oprichter “the Creative Current”, muzikant, schrijver, hovenier, vader, bouwer van projecten, levenskunstenaar

“Ik hou van creatie, ik hou van creëren. Het is misschien wel de mooiste kwaliteit van de mens.
We bouwen, vinden uit, componeren, schrijven, filmen, ontwerpen, innoveren. 

Wat de een creëert, kan inspiratie of zelfs een lifechanger zijn voor vele. 
Creativiteit is wat de wereld maakt. We leven in een wereld die is vormgegeven door mensen honderden jaren geleden
en wordt vormgegeven door de mens vandaag de dag.
Wat wij creëren definieert hoe wij leven, en wellicht zelfs wie wij zijn”

Mijn naam is Michiel Schrijnemaekers, ook bekend onder mijn artiestennaam Michaël Sheiran.

Al vanaf dat ik 3 jaar oud was, was het mijn droom om muzikant te worden. Ik begon op jonge leeftijd met het leren spelen van de gitaar om die droom tot uiting te brengen. Vele bands met een breed muzikaal spectrum volgde die allen bijdroegen in mijn muzikale ontwikkeling; van rock naar metal, naar wereldmuziek, naar pop en jazz.
Toen het tijd was om te gaan studeren, dook ik de wereld achter de muziek in. Via “Media en Entertainment Management” leerde ik het “wereldje” kennen samen met de zakelijke aspecten ervan. Het was droge stof voor een muzikant als ik, maar het gaf me wel een basis waar ik tot op de dag van vandaag nog uit kan putten.

Nu ik de wereld achter de muziek in kaart had gebracht, wilde ik de wereld in de muziek leren kennen. Steeds meer raakte ik geïnteresseerd en gefascineerd door wat muziek en geluid nou eigenlijk is en wat het doet! Zo dook ik de alternatieve geneeswijze van Soundhealing in.
Ik behandelde, masseerde en in sommige gevallen genas ik zelfs mensen dmv klank.
En in een later stadium begeleidende ik mensen door ze op therapeutische wijze naar dieper lagen van zichzelf te brengen waar transformatie en heling kon ontstaan. Dit deed ik in de vorm van soundscapes, meditaties en ceremonies.
Uiteindelijk realiseerde ik ook mijn langgekoesterde droom en ging ik het podium op met mijn eigen geschreven muziek, speelde ik voor publiek van soms honderden mensen, en nam ik mijn eigen albums om. Iets wat ik nog altijd met veel plezier en liefde doe.

In al deze muzikale ontwikkelingen begon ik echter te zien dat het proces van het schrijven van muziek, niet veel anders is dat die van het schrijven van teksten, of van tekenen en schilderen, van tuinieren, van koken en van dansen! Creativiteit, wat het ook moge zijn, is een universeel gegeven en mits de kaders juist zijn, kan het in elke gewenste vorm gegoten worden. Zo begon ik met het ontdekken van vele andere vormen van creëren waar ik weer andere delen van mijzelf in kwijt kon en vond, en ontdekte ik de overkoepelende passie van dit alles: het onderzoeken van creativiteit zelf en daarmee dienstbaar te kunnen zijn aan het creatieve proces van anderen.

Zo dook ik een heel nieuwe wereld in, en ontwikkelde ik mezelf als coach, door het volgen van verschillende trainingen en het ontdekken van mijn eigen werkwijze door praktische ervaring.
Daarin vond ik een kwaliteit die me al vaker in mijn leven was opgevallen, maar pas nu echt tot zijn recht kon komen. Waar ik namelijk met mensen in contact ga, gaat er van alles weer stromen. Een nieuw huis, nieuwe baan, een stagnerende relatie die ze stoppen, een nieuwe liefde, of dus: hun creatieve proces.
Deze herontdekte kwaliteit van mezelf, gecombineerd met mijn jarenlange ervaring als artiest, en de kennis en passie van creativiteit en de impact die het met zich mee kan brengen, vormde zo een nieuwe droom en creatie: the Creative Current.

Hiermee heb ik het gevoel dat alles wat ik tot nu toe gedaan en ontdekt heb samen kan komen en op krachtige wijze de wereld kan dienen.