Visie

Creativiteit is de sleutel voor een mooiere wereld en een zinvol leven.

Creativiteit is een van de grootste krachten in de mens. Het zorgt voor kunst en kleur in de wereld. Voor de films en muziek die ons inspireren. Voor nieuwe ideeën en voor technologische vooruitgang. Het maakt het verschil in je bedrijf of op de werkvloer en het zorgt voor zelfexpressie en daarmee een vervullender leven. Het is de motor voor het oplossen van onze problemen, en kan leiden naar duurzaamheid en de evolutie van ons gedachtegoed.

Wat de wereld zonder creativiteit is, zien we helaas ook ruimschoots om ons heen. Het is er grijs en inspiratieloos. Het is een wereld waar goedkoop belangrijker is dan schoonheid, waarde en duurzaamheid. Waar mensen genoegen nemen met een onvervuld leven en hun dromen niet verwezenlijken. Waar werknemers opdrachten uitvoeren in plaats van leiding nemen, en bedrijven blijven hangen in het oude bekende ipv innoveren, met alle negatieve gevolgen van dien.

Door in te kunnen tappen op de creativiteit en het weten vorm te geven, kunnen we een verschil maken, zowel voor de wereld als voor onszelf. Dat kan zover gaan als een nieuwe “gouden tijd”, waarin we de aarde weer tot een paradijs kunnen maken en het beste van de mens tot uiting kan komen. Maar het begint al zo klein als een zinvol gevoel in je dagelijks leven.
Denk maar eens hoe veel voldoening het geeft als je een met aandacht en liefde bereide maaltijd aan je familie serveert, ipv iets op te warmen uit een plastic verpakking. Of hoe veel plezier je hebt van je eigen aangeplante en verzorgde tuin tegenover een van betonnen tegels. 

Van klein tot groots, creativiteit is de sleutel voor een mooiere wereld en een zinvol leven.

The Creative Current

The creative current, ofwel de creatieve stroming, is als het ware een rivier van creativiteit. Die ontspringt in haar bron, waar dat ook moge zijn, en stroomt geheel in haar eigen koers naar de plek waar ze uiteindelijk uitmond. Dat kan zijn in een idee of een creatie, maar het kan ook in het niets als ze niet gebruikt wordt.

Als bedrijf zet the Creative Current zich in om het creatieve proces te faciliteren. We helpen mensen om zich te openen voor de creatieve stroom, haar te kunnen oogsten en om te kunnen zetten in hun creaties. Via coaching en trainingen ontdekken we samen het mystieke gebied van creativiteit en ontwikkelen we methodes die ons op praktische wijze helpen meer creativiteit toe te kunnen laten en in vorm om te zetten. Zo dragen we bij aan een mensheid die actief de wereld op zich heen vorm geeft en daarmee een leven en uiteindelijk een wereld vol bezieling, kleur en harmonie creëert.